Få råd til studielivet med et mikrolån

Er du netop blevet optaget på et nyt studie, eller er et nyt semester blot begyndt? Der er mange udgifter forbundet med studielivet, og med den pressede økonomi, som mange studerende oplever at have, kan det af og til være svært at få tingene til at løbe rundt, uden at livet bliver surt. Udgifter til introture, studiebøger eller en ny computer gør, at nogle studerende vælger at tage et mikrolån. For nogle kan dette være det helt rigtige eller nødvendige valg, som kan hjælpe med at få tingene til at løbe rundt økonomisk.

Hvad er et mikrolån?

Over de seneste år er det blevet fortsat mere populært at låne penge på nettet. Der er kommet flere internetbaserede låneudbydere til og med tiden er det blevet endnu nemmere at låne penge online. Mange vælger at benytte sig af muligheden, fordi det både er nemmere, hurtigere og mere tilgængeligt at låne online end at optage et traditionelt banklån.

Der findes flere forskellige typer af lån, som kan optages på nettet. Et af dem er mikrolånet. Mikrolånet er en mulighed for at låne et lille beløb til det, du lige står og mangler nu og her. Mangler du eksempelvis blot et par tusinde kroner på kontoen, kan et mikrolån give god mening.

Mikrolån har oftest en relativt kort tilbagebetalingsperiode. Det betyder, at det lånte beløb samt den rente, der fremgår, når du optager lånet skal tilbagebetales til låneudbyderen inden for en kortere tidsperiode, end hvad der er tilfældet med mange andre typer af lån. Dette kan være en fordel i den forstand, at du hurtigt får lånet helt af vejen og ikke behøver at tænke mere over det, men det kan også være en ulempe, fordi renten på mikrolån af og til er forholdsvis høj, hvilket kan gøre lånet svært at tilbagebetale inden for den givne periode, hvis man allerede har en presset økonomi.

Er semesterstart lige om hjørnet? Du kan nå det alligevel

En af de største fordele ved mikrolån og andre online lån, som sandsynligvis er en af de bærende forklaringer på, hvorfor online lån er blevet så populære, er at de gør det enormt hurtigt at låne penge. Mange af de internetbaserede låneudbydere anvender i dag IT-programmer, som automatiserer behandlingen af låneansøgninger, hvilket betyder, at denne behandling kan foregå enormt hurtigt. Faktisk lover mange låneudbydere, at du kan have det lånte beløb stående klart til brug på din konto allerede dagen efter, du har sendt din låneansøgning af sted.

Dette betyder også, at selv hvis studiestart er lige rundt om hjørnet, og dit nuværende budget rummer plads til køb af studiebøger til flere tusinde kroner, så kan du alligevel nå at benytte dig af muligheden for et mikrolån.